BAOBAB – CESNAKOVÉ KURA

Čo môže byť chutnejšie než lepkavé kura na zdravom základe! Chrumkavé, korenené opečené kuracie kúsky sú obalené v medovej omáčke s úžasnou citrusovou chuťou pridaného prášku superovocia Baobab. Toto je skutočne potešujúce a veľmi jednoduché jedlo vhodné do víkendového menu!

 

PRÍSADY:

 

2 polievkové lyžice Aduna Baobab Superovocie v prášku

 

3 veľké kuracie prsia

 

1/2 šálky medu

 

2 vajcia rozmiešané s dvomi lyžicami vody

 

200g hladkej múky (použi ryžovú alebo bezlepkovú múku)

 

1 polievková lyžica červenej papriky

 

1 polievková lyžica sušeného zázvoru

 

1/2 polievkovej lyžice čierneho korenia

 

1 polievková lyžica soli

 

1 polievková lyžica cesnakového prášku (sušeného cesnaku)

 

1/2 šálky Sriracha omáčky

 

1 polievková lyžica kokosového oleja

 

1 polievková lyžica pretlačeného cesnaku

 

1 polievková lyžica nastrúhaného zázvoru

 

2 polievkové lyžice  ryžovo – vínneho octu

 

Slnečnicový olej

 

 

PRÍPRAVA:

 

Na kúsky nakrájaj mäso a obal v rozšľahaných vajciach a vode. Následne obal v múke, do ktorej si pridal sušený zázvor, červenú paprika, soľ, čierne korenie a sušený cesnak).

 

Takto obalené kúsky poukladaj na rošt ktorý je umiestnený na plechu.  Každý kúsok pokvapkaj slnečnicovým olejom a peč 10 minút  v rúre pri teplote 350ºF/180C. Nakoniec ešte griluj 3 minúty.

 

Medzitým si vo voku nechaj rozohriať  kokosový olej, pridaj čerstvý cesnak a čerstvý zázvor. Miešaj 2 minúty, pridaj med, Srirach a ocot. Všetko premiešaj. Potom pridaj prášok Baobab. Omáčka krásne zhustne a dodá jej iný chuťový rozmer. Do takto pripravenej omáčky vlož kúsky ugrilovaného mäsa.

 

Podávaj s ryžou – basmati, jasmínovou, divokou. Voľba je tvoja.

 

Dobrú chuť!

 

 

Recept od Twisted food