No posts were found.
BAOBAB PAELLA NA KARIBSKÝ SPÔSOB
Kyselkavá chuť superovocia Baobab dodá každému jedlu ten správny osviežujúci šmrnc. Milujeme Baobab v smoothies, dezertoch, v raňajkových sladkých jedlách. Skúste ho pre zmenu pridať do slaného jedla a uvidíte, že sa bude krásne dopĺňať trebárs v zdravej paelle.
INGREDIENCIE:
3 čajové lyžice Aduna Baobab superovocie v prášku
2 malé na jemno nasekané cibule
1 nakrájaná červená čerstvá paprika
3 pretlačené strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička sušeného oregána
1 čajová lyžička sladkej údenej papriky
2 čajové lyžičky kurkumy
250g ryže na paellu
1 liter rybieho alebo zeleninového vývaru
100g mrazeného hrášku
1 konzerva tuniaka
AKO NA TO:
Vo veľkej panvici rozohrej kokosový olej do horúca. Pridaj červenú čerstvú papriku, cibuľu, cesnak a chvíľu restuj. Do zmesy primiešaj červenú údenú papriku a ostatné suché ingrediencie. Teraz je ten správny čas prihodiť Baobab prášok, následne ryžu, zalej vývarom a dus cca 20 minút za občasného premiešania. Na koniec primiešaj tuniaka a hrášok. Prikryté dus 5 minúť. Podávaj so zeleným šalátom podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!
Recept od Jenny Long