Aduna_Baobab_Caribbean_Paella_Web

 

 

BAOBAB PAELLA NA KARIBSKÝ SPÔSOB

 

Kyselkavá chuť superovocia Baobab dodá každému jedlu ten správny osviežujúci šmrnc. Milujeme Baobab v smoothies, dezertoch, v raňajkových sladkých jedlách. Skúste ho pre zmenu pridať do slaného jedla a uvidíte, že sa bude krásne dopĺňať trebárs v zdravej paelle.

 

 

INGREDIENCIE:

 

3 čajové lyžice  Aduna Baobab superovocie v prášku

 

2 malé na jemno nasekané cibule

 

1 nakrájaná červená čerstvá paprika

 

3 pretlačené strúčiky cesnaku

 

1 čajová lyžička sušeného oregána

 

1 čajová lyžička sladkej údenej papriky

 

2 čajové lyžičky kurkumy

 

250g ryže na paellu

 

1 liter rybieho alebo zeleninového vývaru

 

100g mrazeného hrášku

 

1 konzerva tuniaka

 

 

AKO NA TO:

 

Vo veľkej panvici rozohrej kokosový olej do horúca. Pridaj červenú čerstvú papriku, cibuľu, cesnak a chvíľu restuj.  Do zmesy primiešaj červenú údenú papriku a ostatné suché ingrediencie. Teraz je ten správny čas prihodiť Baobab prášok, následne ryžu, zalej vývarom a dus cca 20 minút za občasného premiešania. Na koniec primiešaj tuniaka  a hrášok. Prikryté dus 5 minúť. Podávaj so zeleným šalátom podľa vlastného výberu.

 

Dobrú chuť!

 

Recept od Jenny Long