aduna_cacao_bean_stew

 

BRAZÍLSKY FAZUĽOVÝ GULÁŠ

S KAKAOM, HNEDOU RYŽOU A KORIANDROM

Kakao sa poväčšine používa na prípravu sladkých jedál. Skús trošku experimenotvať a použi ho ako prísadu do nášho netradičného fazuľového gulášu a uvidíš, ako vďaka superpotravine kakao získa ďalší rozmer chuti i nádhernú sýtu farbu.

 

Super – Kakao Aduna je jedným z najbohatších zdrojov horčíka, dôležitého na tvorbu energie, svalovej aktivity a dobrej cirkulácie krvi.

 

PRÍSADY: 

 

1/2 polievkovej lyžice Aduna Super-Kakao v prášku

 

1/2 polievkovej lyžice červeného vínneho octu

 

1/2 kocky zeleninového bujónu alebo zeleninový vývaru

 

1 žlté korenie

 

20g krémového kokosu

 

240g čiernych fazúľ

 

2 strúčiky cesnaku

 

2 rajčiny

 

2 polievkové lyžice zmesy korenia na guláš (alebo iného podľa chute)

 

2 polievkové lyžice olivového oleja

 

80g hnedej ryže

 

za hrsť čertvého koriandru

 

POSTUP: 

 

Hnedú ryžu prepláchni v teplej vode a v osolenej vode ju var 20-25 minút do mäkka. Vodu zceď a nechaj ryžu odpočívať.

V kastróli v 150 ml vriacej vody rozpusti zeleninový bujón a chvíľu povar. Čiernu fazuľu prepláchni v teplej vode.

Cesnak nasekaj na jemno, rajčiny nakrájaj na väčšie kusy a v mažiari rozdrv zelené korenie. Koriander nasekaj na väčšie kusy.

V panvici rozohrej olivový olej a 1 minútu restuj cesnak . Pridaj nadrvené zelené korenie a miešaj 5 minút. Vmiešaj zmes gulášového korenia, zeleninový vývar, nakrájané rajčiny, super-cacao a červený vínny ocot. Dus po dobu 10 minút.

V inej nádobe rozpusti v 30 ml vriacej vody krémový kokos. Na tanier daj hnedú ryžu, na ňu fazuľový guláš, pokvapkaj kokosovou omáčkou a posyp poriadnou dávkou čerstvého koriandru.

 

Dobrý chuť!

 

Recept od Mindful Chef