No posts were found.
BRAZÍLSKY FAZUĽOVÝ GULÁŠ
S KAKAOM, HNEDOU RYŽOU A KORIANDROM
Kakao sa poväčšine používa na prípravu sladkých jedál. Skús trošku experimenotvať a použi ho ako prísadu do nášho netradičného fazuľového gulášu a uvidíš, ako vďaka superpotravine kakao získa ďalší rozmer chuti i nádhernú sýtu farbu.
Super – Kakao Aduna je jedným z najbohatších zdrojov horčíka, dôležitého na tvorbu energie, svalovej aktivity a dobrej cirkulácie krvi.
PRÍSADY:
1/2 polievkovej lyžice Aduna Super-Kakao v prášku
1/2 polievkovej lyžice červeného vínneho octu
1/2 kocky zeleninového bujónu alebo zeleninový vývaru
1 žlté korenie
20g krémového kokosu
240g čiernych fazúľ
2 strúčiky cesnaku
2 rajčiny
2 polievkové lyžice zmesy korenia na guláš (alebo iného podľa chute)
2 polievkové lyžice olivového oleja
80g hnedej ryže
za hrsť čertvého koriandru
POSTUP:
Hnedú ryžu prepláchni v teplej vode a v osolenej vode ju var 20-25 minút do mäkka. Vodu zceď a nechaj ryžu odpočívať.
V kastróli v 150 ml vriacej vody rozpusti zeleninový bujón a chvíľu povar. Čiernu fazuľu prepláchni v teplej vode.
Cesnak nasekaj na jemno, rajčiny nakrájaj na väčšie kusy a v mažiari rozdrv zelené korenie. Koriander nasekaj na väčšie kusy.
V panvici rozohrej olivový olej a 1 minútu restuj cesnak . Pridaj nadrvené zelené korenie a miešaj 5 minút. Vmiešaj zmes gulášového korenia, zeleninový vývar, nakrájané rajčiny, super-cacao a červený vínny ocot. Dus po dobu 10 minút.
V inej nádobe rozpusti v 30 ml vriacej vody krémový kokos. Na tanier daj hnedú ryžu, na ňu fazuľový guláš, pokvapkaj kokosovou omáčkou a posyp poriadnou dávkou čerstvého koriandru.
Dobrý chuť!
Recept od Mindful Chef