hummus s moringou

 

Hummus s moringou a avokádom

 

Kto nemiluje humus je blázon, alebo doposiaľ nemal príležitosť ho ochutnať. Neváhajte a skúste si ho doma pripraviť. Je vynikajúci, plný zdravia a vhodný na akúkoľvek príležitosť – či už ako snack s milým pri večernom filme alebo ako predjedlo pre veľaváženú návštevu. Ozvláštnite a vylepšite si tento pokrm pridaním listového prášku MORINGA, docielite tak jemnosť, príjemnú pikantnosť a krémovitosť.

 

 

Čo k tomu potrebujeme:

 

1 čajová lyžička Aduna Moringa superlist v prášku 

 

2 avokáda

 

1 konzerva cícera

 

šťava z jedného citróna

 

3 čajové lyžičky olivového oleja 

 

1 čajová lyžička kmínu

 

2 strúčiky cesnaku  

 

morská alebo iná kvalitná soľ (super je himalájska soľ)

 

 

A takto sa to pripravuje:

 

 

V mixéri rozmixuj očistené avokádo (zbavené kôstky), citrónovú šťavu a olivový olej do hladkej hmoty. Pridaj cícer, kmín, soľ a znova pomixuj. Nakoniec pridaj roztlačený cesnak. Dôležité je, aby bola hmota úplne jemná a hladká. Pred podávaním ho nechaj cca ½ hodinu vychladiť v chladničke.

 

Ako prílohu podávaj zapečenú bagetu s cesnakom a bylinkovým maslom. Kto preferuje zdravšiu alternatívu, môže použiť nepečený chlieb maces alebo celozrnné toasty.