Aduna_Kaja_Moringa_Green_Soup

 

Jemný krém z moringy, zeleru a špenátu

 

Začína nám poriadne prituhovať, prichádza čas sa poriadne zahriať. Čo tak vyskúšať rodinke uvariť exotickú, chutnú zelenú polievku s prídavkom výživnej moringy! Ocenia ju aj tí, ktorí majú radi luxusné jedlá, je vizuálne zaujímava, pričom sa skladá z bežne dostupných potravín.

 

Ingrediencie:

 

3 čajové lyžičky prášku Aduna Moringa superlist v prášku

 

2 stredne veľké zemiaky

 

1/2 malého zeleru

 

1 konzerva kokosového mlieka

 

1/2 cibule

 

1 veľká hrsť špenátu

 

1 malá hrsť čerstvého koriandru

 

1 čajová lyžička olivového oleja

 

morská soľ (alebo kvalitná himalájska soľ)

 

čierne korenie

 

Postup prípravy:

 

Očisti zemiaky, zeler, cibuľu a nakrájaj ich na malé kocky. Na olivovom oleji osmaž pripravenú zeleninu, následne prilej kokosové mlieko. Nechaj 10 minút povariť na jemnom plameni, dokým zelenina nezmäkne. Vylej túto zmes do mixéra a vymixuj na jemný krém. Pridaj soľ a korenie.

 

Polievku rozdeľ na polovicu a jednu odlož nabok. Do druhej pridaj čerstvý špenát, koriander (trochu si nechaj na finálne ozdobenie) a rozmixuj. Zelenú časť nechaj mierne vychladnúť a vmiešaj do nej prášok MORINGA.

 

Do misky nalej bielu časť polievky, k tomu zelenú tak, aby obe časti zostali v kontraste, povrch ozdob chlebovými krutónmi, čerstvým koriandrom, olivovým olejom, soľou, a čiernym korením. Dobrú chuť tvojim zmyslom!