No posts were found.
Mandľovo – brokolicové gazpacho s moringou
So silnejúcimi slnečnými lúčmi slnka a letom predo dvermi sa nám menia aj naše chute, do popredia sa dostávajú najmä ľahšie a sviežejšie jedlá.
Preto nastal ten správny čas na prípravu výborného gazpacha!
Táto moringovo-brokolicovo-mandľová verzia je super rýchly a jednoduchý recept, ktorý zvládnu “ukuchtiť” i tí, ktorých kulinárske dovednosti siahajú na úroveň prípravy čaju a praženice.
Môžete ho konzumovať ako neskoré nedeľné raňajky, svieži obed, ale i ľakhú nezaťažujúcu večeru.
Recept na 6 porcií
INGREDIENCIE:
1 polievková lyžica Aduna Moringa prášok zo superlistu
1/2 polievkové lyžice olivového oleja
1 nasekaná cibuľa
2 pretlačené strúčiky cesnaku
1 stredne veľká nakrájaná brokolica
1/2 šálky mandľových lupienkov
Dlaň čerstvých lístkov mäty
2-3 šálky zeleninového vychladeného vývaru
soľ, čierne alebo farebné korenie
limetka alebo citrónová šťava – dobrovoľná
na ozdobenie – opražené mandľové lupienky, lístky mäty a olivový olej
POSTUP:
Nasekanú cibuľu osmaž na olivovom oleji do sklovita. Pridaj pretlačený cesnak a miešaj minútu. Odstav z ohňa a odlož nabok. Nad parou uvar brokolicu, do al dente.
Všetky tieto prísady spolu s mandľami, mätou, zeleným práškom Moringa a zeleninovým vývarom rozmixuj do hladkej tekutej hmoty.
Dochuť soľou, korením a citrónovou alebo limetkovou šťavou. Gazpacho podávaj vychladené, ozdobené opraženými mandľovými lupienkami, lístkami mäty a pokvapkané olivovým olejom.
Dobrú chuť!
Recept od Coconut and Berries
Warning: Undefined variable $nouveau_qode_blog_page_range in /data/b/2/b2f646ba-bad2-46a5-9e78-4cd9dda278c9/baobabshop.sk/web/wp-content/themes/nouveau/templates/blog/blog_structure-loop.php on line 109