Aduna_Moringa_Brokolica_Gazpacho

 

Mandľovo – brokolicové gazpacho s moringou

 

So silnejúcimi slnečnými lúčmi slnka a letom predo dvermi sa nám menia aj naše chute, do popredia sa dostávajú najmä ľahšie a sviežejšie jedlá.

Preto nastal ten správny čas na prípravu výborného gazpacha!

Táto moringovo-brokolicovo-mandľová verzia je super rýchly a jednoduchý recept, ktorý zvládnu “ukuchtiť” i tí, ktorých kulinárske dovednosti siahajú na úroveň prípravy čaju a praženice.

Môžete ho konzumovať ako neskoré nedeľné raňajky, svieži obed, ale i ľakhú nezaťažujúcu večeru.

 

Recept na 6 porcií

 

INGREDIENCIE:

 

1 polievková lyžica Aduna Moringa prášok zo superlistu

 

1/2 polievkové lyžice olivového oleja

 

1 nasekaná cibuľa

 

2 pretlačené strúčiky cesnaku

 

1 stredne veľká nakrájaná brokolica 

 

1/2 šálky mandľových lupienkov

 

Dlaň čerstvých lístkov mäty

 

2-3 šálky zeleninového vychladeného vývaru

 

soľ, čierne alebo farebné korenie

 

limetka alebo citrónová šťava – dobrovoľná

 

na ozdobenie – opražené mandľové lupienky, lístky mäty a olivový olej

 

POSTUP:

 

Nasekanú cibuľu osmaž na olivovom oleji do sklovita. Pridaj pretlačený cesnak a miešaj minútu. Odstav z ohňa a odlož nabok. Nad parou uvar brokolicu, do al dente.

Všetky tieto prísady spolu s mandľami, mätou, zeleným práškom Moringa a zeleninovým vývarom rozmixuj do hladkej tekutej hmoty.

Dochuť soľou, korením a citrónovou alebo limetkovou šťavou. Gazpacho podávaj vychladené, ozdobené opraženými mandľovými lupienkami, lístkami mäty a pokvapkané olivovým olejom.

 

Dobrú chuť!

 

Recept od Coconut and Berries