No posts were found.
Mini raw čokoládové cheesecakes
Tieto nádherné, „dizajnové“ koláčiky vyzerajú náročné na prípravu, ale v skutočnosti je ich príprava veľmi jednoduchá – potrebujete len mixér a trošku trpezlivosti. Koláčiky sú raw, vegánske, bez gluténu a cukru, takže si na nich môžete pochutiť kedykoľvek bez výčitiek svedomia.
Recept na 10 mini „čízkejkov“
Suroviny:
Na základ:
50g mandľovej múky
100g ovsených vločiek
60g kokosovej múky
175g ďatlí, nahrubo posekaných
Na plnku:
7 polievkových lyžíc Aduna Super-kakao v prášku
450g orechov kešu (namočených cez noc a precedených)
180ml kokosového mlieka
3 polievkové lyžice javorového sirupu
2 polievkové lyžice vanilkovej esencie
80ml vody
4 polievkové lyžice kokosového oleja
Postup:
Základ si pripravíš tak, že v mixéri rozmiešaj ovsené vločky, mandle a kokosovú múku. Potom pridaj ďatle a rozmixuj ich do hladkej hmoty. Hmotu rozdeľ do malých koláčikových formičiek, prikry potravinovou fóliou a vlož do mrazničky. Medzitým sa pustíme do plnky. Do hladka rozmixuj orechy kešu, javorový sirup, super-kakao Aduna, vanilkovú esenciu a vodu. Pridaj rozpustený kokosový olej a vymiešaj. Plnkou potri povrch každého koláčika. Vlož na noc do mrazničky.Pred podávaním vyber z mrazničky a počkaj 10 minút. Koláčiky ozdob roztopenou čokoládou, kúskami pistácií a farebnými cukrovými ozdobami (dajú sa kúpiť v bežných potravinách).
Dobrú chuť!