Mini raw čokoládové cheesecakes

Tieto nádherné, „dizajnové“ koláčiky vyzerajú náročné na prípravu, ale v skutočnosti je ich príprava veľmi jednoduchá – potrebujete len mixér a trošku trpezlivosti. Koláčiky sú raw, vegánske, bez gluténu a cukru, takže si na nich môžete pochutiť kedykoľvek bez výčitiek svedomia.

Recept na 10 mini „čízkejkov“

Suroviny:

 

 

Na základ:

 50g mandľovej múky

100g ovsených vločiek

 60g kokosovej múky

175g ďatlí, nahrubo posekaných

Na plnku:

7 polievkových lyžíc Aduna Super-kakao v prášku 

450g orechov kešu (namočených cez noc a precedených)

180ml kokosového mlieka

3 polievkové lyžice javorového sirupu

2 polievkové lyžice vanilkovej esencie

80ml vody

4 polievkové lyžice kokosového oleja

Postup: 

Základ si pripravíš tak, že v mixéri rozmiešaj ovsené vločky, mandle a kokosovú múku. Potom pridaj ďatle a rozmixuj ich do hladkej hmoty. Hmotu rozdeľ do malých koláčikových formičiek, prikry potravinovou fóliou a vlož do mrazničky. Medzitým sa pustíme do plnky. Do hladka rozmixuj orechy kešu, javorový sirup, super-kakao Aduna, vanilkovú esenciu a vodu. Pridaj rozpustený kokosový olej a vymiešaj. Plnkou potri povrch každého koláčika. Vlož na noc do mrazničky.Pred podávaním vyber z mrazničky a počkaj 10 minút. Koláčiky ozdob roztopenou čokoládou, kúskami pistácií a farebnými cukrovými ozdobami (dajú sa kúpiť v bežných potravinách).

Dobrú chuť!