Aduna_Moringa_Choc_Balls_Web

Moringa čokoládovo mandľové guľky

 

Moringa a čokoláda je jednou z našich overených kombinácií!

 

Tieto moringa – čokoládovo –mandľové guľôčky šťastia sú vhodné ako rýchle občerstvenie, zároveň aj ako slávnostný pokrm pre večerné návštevy! Stačí naaranžovať na krásnom tanieri a posypať tmavou čokoládou. A najväčšia výhoda – sú zdravé, ale nechutia zdravo. Z receptu pripravíte cca 15 guľôčiek.

 

Ingrediencie:

 

1 -1 1/2 čajové lyžičky Aduna Moringa Super Prášok z listu Moringa

 

70 g sušených ďatlí (namočených 2 hodiny vo vode) 

 

½ šálky mandľovej múčky  

 

1 1/2 čajovej lyžičky Aduna Super – Kakaového prášku

 

1 čajová lyžička kokosového oleja

 

1 štipka soli

 

1 čajová lyžička 100% vanilkového prášku

 

1 čajová lyžička sirupu Agáve alebo medu

 

40 g horkej čokolády

 

 

AKO NA TO:

 

Vložte sušené ďatle do vody a nechajte cca 2 hodiny odmočiť. Zlejte vodu a v mixéri zmixujte ďatle so všetkými prísadami, okrem horkej čokolády. Dochuťte kakaovým práškom a agéve alebo medom.

 

Z takto pripravenej hmoty vytvorte guľôčky a nechajte ich v chladničke zachladiť. Medzitým si v panvici and hrncom s horúcou vodou nechajte roztopiť horkú čokoládu a pokvapkajte ňou zachladené guľôčky. Posypte štipkou soli, trochou prášku Moringa a nechajte postáť v chladničke.

 

Dobrú chuť!