12991078_999859383434401_2788114288575595747_n

 

Ovsená kaša s kokosom a baobabom

 

Ovsená alebo akákoľvek kaša z iných vločiek patrí medzi obľúbené jedlá mnohých ľudí. Každý má svoj vlastný postup alebo ingrediencie, ktoré na kašu používa. Ja by som Vám chcela ukázať ten môj spôsob a ingrediencie, ktoré najčastejšie používam na prípravu kašičiek.

 

Na túto konkrétne som použila kokos a môj obľúbený baobab.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Budeme potrebovať: 

 

Postup:

 

V miske si zmiešame ovsené vločky s vaječným bielkom a jogurtom. Poriadne všetky tri suroviny premiešame aby sa nám spojili. Dáme si variť mlieko. Vzniknutú zmes vločiek pridáme do mlieka vtedy, keď uvidíme, že nám začne mlieko vrieť. Následne pridáme kokos s baobabom a za stálleho miešania varíme kým kaša zhustne. Ku kaši som pridala menší banán, čučoriedky, maliny, orechy a arašidové maslo.

Baobab túto kašu výborne zjemnil a pridal výbornú chuť.

Výživové hodnoty samotnej kaše:

 

  • 300kcal
  • 13g bielkovín
  • 37g sacharidov
  • 7,7g vlákniny
  • 10,5g tukov

 

Dobrú chuť!

 

Viac skvelých receptov od Simony Škodovej nájdete na:  simonaskodova.sk , facebook alebo  instagram .