100% PRÍRODNÝ KAKAOVÝ PRÁŠOK S VYSOKÝM PODIELOM FLAVONOIDOV

Aduna Super-Kakao je 100% prírodné kakao s vysokým obsahom prírodných látok flavonoidov. Kakaový prášok sa skladá z jedinečnej zmesy 2 druhov kakaa pochádzajúcich zo Západnej Afriky, ktoré obsahujú zdraviu prospešné flavonoidy vďaka ktorým sa kakao zaraďuje do skupiny superpotravín.  

 

 

Tento produkt je vyrobený z dôkladne vyselektovaných a len tých najkvalitnejších kakaových bôbov ktoré majú najvyššie hladiny rastlinných antioxidantov flavonoidov. Nasleduje šetrný a inovatívny proces praženia, ktorým sa dosiahne 2 – násobné zvýšenie množstva flavonoidov v porovnaní s podobnými produktami.

 

 

V rámci nášho úsilia ponúknuť Vám top kvalitu pritom nezabúdame ani na lokálnych výrobcov. Priamo podporujeme miestnych pestovateľov zo štátu Ghana, ktorým sa snažíme ponúknuť možnosť na zabezpečenie dlhodobo udržateľných príjmov.

 

 

Sociálny dopad nášho Super – Kakaa, kombinovaného s významným vplyvom na naše zdravie, je dôvodom, prečo tento produkt nazývame  Kakao na “štastné srdce.”

 

 

AKO SA KAKAOVÝ PRÁŠOK VYRÁBA?

 

 

Kakaovníky rastú po celom svete, v krajinách s tropickou klímou. 2/3 celosvetovej produkcie pochádza zo Západnej Afriky, pričom až 90% z malých rodinných fariem.

 

 

Kakaovník je strom a rodí ovocie o veľkosti melónu, ktoré sa nazýva kakaový struk. Kakaové struky dozrievajú nezávisle na sebe v rôznych časových úsekoch, čo umožňuje postupný zber dozretých plodov. Samotný zber sa realizuje ručným odrezaním z konára tak, aby sa nepoškodili kvety naokolo a iné dozrievajúce struky.

 

 

Struky sa následne ručne rozpolia a odhalia rady kakaových bôbov pokryté bielou dužinou. Dužina sa vyberie a bôby sa pred ďalším spracovaním fermentujú, sušia a čistia. 

 

Výroba kakaového prášku z kakaových bôbov pozostáva zo 4 fáz:

 

 

  • Oddeľovanie: výber kakaových bôbov z obalu kakaového struku
  • Praženie: jemné praženie bôbov s cieľom odstránenia baktérií a zvýraznenia chute (v tejto fáze, použitím inovatívneho praženia, sa dosiahne zvýšenie obsahu flavonoidov)
  • Drtenie: drvením sa bôby premenia na kakaovú tekutinu
  • Mletie: z tekutiny sa vyberie kakaové maslo, čím sa získa čisté 100% kakao, ktoré sa následne melie na jemný prášok.

 

 

KAKAO PRÁŠOK VERSUS KAKAO PRÁŠOK

 

 

Spotrebiteľský trh ponúka 2 druhy kakaa. Jeden druh kakaa sa spracúvava tak, že kakao sa praží pri nižšej teplote a druhý sa praží pri vysokej teplote, odkysluje sa (alkalizuje) s cieľom získať “masovo – trhovú” chuť. Častokrát s prídavkom sušeného mlieka a cukru.

 

Aduna Super Kakao sa radí do prvej skupiny kakaa a preto je take zdravé a chutné!

 

 

MÔŽE BYŤ KAKAOVÝ PRÁŠOK RAW?

 

 

Z technického hľadiska neexistuje nič také ako raw kakao, keďže kakaové bôby prechádzajú procesom praženia a sú vystavované takej teplote, aby sa zničili baktérie a vynikla čokoládová chuť. Keďže Aduna Super- kakao sa praží použitím nižšej teploty a dlhšie, docielili sme, že Vám ponúkame také prírodné kakao, ako je len možné. Pritom obsahuje 1000 mg flavonoidov na 100g.

 

 

kakao_premiova_zmes