SUPER-KAKAO HODVÁBNA PENA V ŠÁLKACH

 

Zatiaľ čo mnoho čokoládových dezertov býva ťažkých a presladených, kokosový jogurt mu dodáva prekvapivú sviežosť. Chuť kokosu a avokáda je ťažké rozoznať, tieto suroviny dotvárajú krémovitosť, ktorá je bohatá, ale ľahká. Ťažko sa nájde konkurent k tomuto famóznemu luxusnému krému!

 

 

6 porcií

 

SUROVINY

 

15g Aduna Super-Kakao v prášku plus extra na posypanie

 

160g avokáda (1 veľké avokádo)

 

200g čokoládovo-kokosového jogurtu

 

100g datlového sirupu

 

½ polievkovej lyžice vanilkového extraktu

 

štipka himalájskej soli

 

60g kokosového oleja

 

PRÍPRAVA:

 

Priprav si 6 malých šálok. Urob na svojich hostí dojem a nechaj penu vyniknúťv štýlových, retro šálkach.

 

Všetky prísady, okrem kokosového oleja, vlož do mixéra a rozmixuj na hladkú hmotu. V hrnci rozpusti kokosový olej, pridaj do neho rozmixovanú zmes a vymiešaj do krémova. Hotový krém rozdeľ do šálok a vlož na 20 minút do chladničky. Po uplynutí času vyber z chladničky, povrch posyp extra kakaovým práškom Aduna a ihneď podávaj.

 

Ak používaš čerstvé suroviny, krém by mal v chladničke vydržať do 3 dní.

 

Dobrú chuť!