Thajská zeleninovo – krevetová polievka

Plná chutí a jednoduchá na prípravu, táto thajská polievka s príjemnou sviežou príchuťou ovocia baobab Vás príjemne a zdravo zasýti v neskorších večerných hodinách. Bez prídavku gluténu, mliečnych surovín a plná vitamínov. Použite akúkoľvek obľúbenú zeleninu, krevety vymeňte za tofu, ak preferujete vegánsku verziu alebo pridajte oboje.

Recept na 4 porcie

 

SUROVINY: 

1 čajová lyžica Aduna Baobab v prášku

400ml kokosového mlieka

1 čajová lyžica žltej thajskej pasty curry

400ml zeleninového vývaru (môže byť aj bujón bez glutamanu)

1 1/2 stebla citrónovej trávy

2 listy limetky (môže byť aj kôra z limetky)

2 čajové lyžice mletej kurkumy

1 malá muškátová tekvica, ošúpaná a pokrájená na malé kúsky

400g mrazených kreviet (alebo losos)

sušené čili 

1 čínska kapusta 

1 čajová lyžica šťavy z limetky

hrsť čerstvého koriandru, nasekaného na drobno

hrsť čerstvého špenátu alebo kelových listov, nakrájených na drobno

hrsť hráškových lúskov

 

POSTUP:

Do hrnca vlejte kokosové mlieko a pridajte kocku bujónu alebo vlejte zeleninový vývar, pridajte pastu curry, citrónovú trávu, lístky limetky alebo limetkovú kôru, čili, kurkumu a tekvicu. Duste dovtedy, dokým nie je tekvica polomäkká. Pridjate rozmrazené krevety (lososa alebo tofu) a duste ďalších 5 minút. Vybetre citrónovú trávu a pridajte nasekanú čínsku kapustu, špenát, hráškové lúsky a krátko poduste. Zelenina by mala zostať svieža a chrumkavá. Polievku odstavte zo sporáka, pridajte ovocný prášok baobab a limetkovú šťavu podľa chuti. Okamžite podávajte.

Veríme, že táto polievka sa stane Vaším obľúbeným pokrmom a radi ňou pohostíte i návštevu.

Dobrú chuť!