ZDRAVÁ SUPER – KAKAO NUTELLA

 

 

Tak ako máme mnohí z nás radi nutellu, nemáme až tak moc radi v nej obsiahnuté cukry, olej a ďalšie prídavné látky. Lieskovce v spojení s čokoládou tvoria dokonalý tandem a nepotrebujú už nič viac. Naša zdravá nutela je pripravená použitím iba 3 ingrediencií bez obsahu mlieka, rafinovaného cukru a máme za to, že je chutnejšia než priemyselne vyrábaný originál.

 

PRÍSADY:

 

2 polievkové lyžice  Aduna Super-kakao

 

3 šálky (cca 400g) lieskových orechov

 

2 polievkové lyžice javorového sirupu alebo medu

 

1/2 polievkovej lyžice  soli (dobrovoľné)

 

*Berte na vedomie, že čím viac sladidla do hmoty pridáte, tým hustejšia/ lepkavejšia bude nutela.

 

 

POSTUP:

 

Na plech na pečenie rozlož lieskovce a griluj cca 12 minút (uvoľnia sa tak prírodné oleje a šupka, aby sa dali orechy následne  jednoduchšie upraviť na maslo). Po uplynutí určenej doby vyber lieskovce z rúry a nechaj chvíľu ochladiť.  Lieskovce potom presuň do tkaninovej handry, zabaľ ich a šúľaj, aby sa z povrchu uvoľnili opečené šupky. Nie je treba, aby ste z orechov očistili všetky šupky, avšak čím viac ich odstránite, tým krémovejšiu nutelu vyrobíte.  Následne ich vložte do mixéra a 10 minút  mixujte na tekutú hmotu. Do hmoty pridajte prášok Aduna Super-kakao, javorový sirup resp. med a vymiešajte do jednotnej hmoty. Nutellu preložte do skleneného pohára a nechajte ochladiť.

 

Dobrú chuť, čokoholici!

 

Recept od Nailed It